Onderwerp uw pers-wikkelcombinatie aan een wintercheck

Betrouwbaarheid is één van de belangrijkste eisen die u stelt aan uw pers-wikkelcombinatie. De machine is namelijk elke minuut van het korte tijdsbestek nodig. En niets is frustrerender dan machinestilstand midden in de oogstperiode. Daarom is het sterk aan te bevelen om in een rustige periode van het jaar preventief onderhoud uit te voeren. 

Preventief onderhoud loont 

Het is een stuk goedkoper om tijdens het onderhoud onderdelen te vervangen en olie en smeermiddelen bij te vullen dan reparaties te moeten uitvoeren die het gevolg zijn van uitgesteld of achterstallig onderhoud. Goed en tijdig onderhoud zorgt ervoor dat u op lange termijn kosten bespaart. 

Winterchecklist voor pers-wikkelcombinaties 

Wat er precies moet gebeuren tijdens een wintercheck staat beschreven in de onderhoudsinstructies en -intervallen van de fabrikant. Deze informatie vindt u in de gebruikershandleiding van uw machine. Om het u nog gemakkelijker te maken, hebben wij een winterchecklist voor KUHN FBP en VBP pers-wikkelcombinaties voor u samengesteld.  

Download de PDF en u weet precies op welke punten u de machine moet controleren en waar u aanvullende informatie kunt vinden.  

Lees ook: 

Ongestoord balen persen 

Hoe vervang je de rollen wikkelfolie?