Het juiste aantal folielagen voor een goede voerkwaliteit 

Het aantal lagen folie dat om een baal gewikkeld wordt bepaalt onder meer de sterkte van de baal, de opslagtijd én de voerkwaliteit. Met behulp van 3D-wikkelen en IntelliWrap wordt er efficiënt omgegaan met folie en is goed voer een zekerheid.  

IntelliWrap gaat efficiënt om met folie 

De keuze voor het juiste aantal lagen folie om een baal is afhankelijk van de omstandigheden. Met IntelliWrap heb je een managementtool in handen waarmee je eenvoudig kan inspelen op de verschillende factoren. Het systeem biedt de mogelijkheid vanuit de cabine het aantal lagen tijdens het werk aan te passen. De stelregel hoe droger het materiaal, hoe meer folielagen is op die manier eenvoudig toe te passen. Bijkomend voordeel is dat je met IntelliWrap zowel een even als oneven aantal lagen folie kan wikkelen. Dat gebeurt automatisch door de baal op de wikkeltafel sneller of juist langzamer te laten rollen. Door de wikkeltechniek wordt er efficiënt omgegaan met de folie en ontstaat er een baal die in de opslag een goede voerkwaliteit behoudt.  

bespaar kosten met goed wikkelen blog 8

Sterke baal met 3D-wikkeltechniek 

Door het gebruik van 3D-wikkeltechniek is het uitsluiten van zuurstof, ofwel luchtzakken, in de baal gegarandeerd. Omdat de folie bij deze techniek eerst om het cilindrische oppervlak van de baal wordt gewikkeld, wordt er zoveel mogelijk lucht uit de baal geperst. Bovendien overlappen de eerste lagen folie de meest kwetsbare plekken van de baal: de baalschouders. Daardoor is de baal beter beschermd tegen eventuele schade. Minder lucht in de baal is een van de voordelen, een ander voordeel is het feit dat de baal beter in vorm blijft. Ook tijdens een langere periode in de opslag.  

Bekijk de video’s voor meer informatie

 

 

 

Lees ook: 

 

Ga terug naar het overzicht

Zoek een dealer