Voor goed stalvoeren is goede mechanisatie van groot belang

Om het stalvoeren goed uit te kunnen voeren is goede mechanisatie van groot belang. Het stalvoeren gebeurt meestal met een hiervoor geschikte combinatie van frontmaaier, trekker en opraapwagen. Een KUHN frontmaaier in combinatie met een BERGMANN ROYAL wagen is hiervan een goed voorbeeld.

Bergmann Royal zomerstalvoeren

De Bergmann Royal opraapwagens zijn uitermate geschikt voor stalvoeren.

De Royal is een vrij compacte wagen met een breedte van 2,42m en een hoogte van 3,75m. Standaard is de wagen voorzien van een 1,94m brede gestuurde pick-up zodat uw gewas schoon en zorgvuldig opgeraapt wordt. De Royal serie is verkrijgbaar in 4 modellen, namelijk de 260S, 280S, 280K en 300K. De modellen hebben een tandemas en een laadvolume van 26.8 tot 30 m3. Het chassis is voorzien van paraboolveren die zorgen voor een optimale stabiliteit en rijcomfort. Hydraulische vering is optioneel. De 260S en 280S zijn standaard voorzien van twee doseerwalsen, en een derde is optioneel. Doseerwalsen zorgen voor een geleidelijke en luchtige uitdraai van het gewas tijdens het lossen. De bodemketting zorgt ervoor dat er geen gras meer in de wagen zit na het lossen. Voor meer info kunt u altijd informeren naar uw dealer.

Optioneel dwarstransportband

Optioneel is een dwarstransportband aan de achterkant van de wagen. Dit maakt de Royal uitermate geschikt voor stalvoeren. De transportband zorgt er namelijk voor dat het verse gras tijdens het lossen direct voor het voerhek gegooid kan worden. De achterklep hoeft hierdoor niet omhoog, de ketting duwt het gras op de band. De voerband is alleen optioneel voor de Royal 260S en de 280S.

Bergmann dwarstransportband

Bergmann maakt gebruik van het 2-rotor-laadsysteem. Hierbij zijn snij- en persrotor afzonderlijk van elkaar gemonteerd. Het gewas gaat onderlangs bij de eerste rotor en bovenlangs bij de tweede persrotor. De rotoren zijn exact op elkaar afgestemd waardoor er geen proppen ontstaan. Het gewas wordt gesneden door 41 messen in één rij, op een lengte van 34mm.

Vraag een demo aan